2 november

Titta på bilden och se vad som händer!

1 november 2011

31 oktober 2011

Om någon vill vara en del av ditt liv.

Då måste de göra en liten ansträngning för att vara med.

Så gör inte för mycket för att reservera en plats i ditt hjärta för någon som inte gör sig sitt bästa för att stanna kvar.

29-30 oktober 2011

Vi ger stora kramar till 

Anna och Kai

Carina och Ragnar

Maud och Daniel

Vi har nu upplevt vår fina present vi fick på vår 100 årsfest.

VARBERGS KURORT/KUSTHOTELLET.

Otroligt vacker utskikt från både sovrum och tv-rum.Det är så kul att kliva in på sitt rum och se sängen vara så inbjudande romantisk.

Ett jätte fint rum med två rum.Ett lite gulligt sovrum bakom gröna gammeldags spegeldörrar.  


Det andra rummet med två underbart sköna fåtöljer och en tv.Den hade jag tänkt ta med mig hem men det stod på en lapp i garderoben att man inte fick ta med hårtorken så jag tänkte att det kanske gällde fåtöljen också.

Det var synd för jag vilade gott i den.

Mysigt badrum med badkar.

Vi tränade och gick promenad på dagen, åt jättegod kvällsbuffé och mys framför tv sedan.Varför blir man alltid så trött när man slappnar av??

Frukosten är ju alltid en favoritsysselsättning för oss så det var gott att bara klä på sig och gå ned för trapporna och sätta sig och vraka av alla godsakerna på borden.

350 frukostgäster hade de den här söndagen.Oj vad de hade att göra hela tiden.

Vi tackar och bugar.Helt underbart var det.

KRAM

20111015

Är bara så glad för att det blev just du

som blev min son.

Älskar dig så!

Mamma 

20111015

Jaha, bara att börja kramas då.

En liten sak som kan gör stor nytta.

Prova några dagar och känn efter.


20111015

Den här är så bra.

20111015

Visa ord från vår Astrid.

20111015

Prova det här.

Derar fungerar faktiskt.

Fick leta lite i taket innan jag fann det.

WOW 

Keep looking at those 3 dots over the nose for 10 sec. then raise our head to the roof suddenly and watch the roof for next 20 sec..then tell me what did u see!

Its Freaking Awesome !!!

20110929

Det är inte jag som upplevt det här,det kan vara du eller någon annan du känner.

Den lilla pojken

Jag gick runt i en stormarknad när jag såg en kassörska ge den här lilla pojken sina pengar tillbaka, pojken kunde inte ha varit mer än 5 eller 6 år gammal.

Kassören sa: "-Jag är ledsen, men du har inte tillräckligt med pengar för att köpa denna docka.''

Den lilla pojken vände sig till den gamla kvinnan bredvid honom,''

-Mormor, är du säker på att jag inte har tillräckligt pengar?''

Hon svarade,''Du ve.....................t att du inte har tillräckligt med pengar för att köpa denna docka, min kära.''

Hon bad honom att st anna där i 5 minuter medan hon gick för att se sig omkring. Hon lämnade honom. Den lille pojken höll fortfarande dockan i handen.

Slutligen gick jag mot honom och jag frågade honom vem han ville ge denna docka till. 

-Det är dockan som min syster älskade mest och önskade sig så mycket till jul. Hon var säker på att tomten skulle ta med den till henne.

Jag svarade honom att kanske jultomten skulle ge den till henne trots allt och att han inte skulle oroa sig. Men han svarade mig tyvärr.

-"Nej, jultomten kan inte ge den till henne där hon är nu. Jag måste ge dockan till min mamma så att hon kan ge det till min syster när hon går dit. " Hans ögon var så ledsna när han säger,

-"Min syster har gått för att vara med Gud. Pappa säger att mamma kommer att se Gud mycket snart också, så jag tänkte att hon kunde ta dockan med sig och ge den till min syster.

'' Mitt hjärta nästan stannade"

Den lille pojken tittade upp på mig och sa "Jag bad pappa att be mamma att inte gå ännu.

Hon måste vänta tills jag kommer tillbaka från köpcentret. Sen visade han mig en väldigt fin bild av sig själv. Han skrattade. Han berättade då för mig "Jag vill att mamma tar min bild med sig så hon inte glömmer mig.

- "Jag älskar min mamma och jag önskar att hon inte behöver lämna mig, men pappa säger att hon måste gå för att vara med min lillasyster." Sedan tittade han igen på dockan med sorgsna ögon, mycket tyst.

Jag sträckte mig snabbt efter min plånbok och sa till pojken. "Antag att vi kontrollerar igen, ifall du har tillräckligt med pengar för dockan!'' OK sa han," Jag hoppas jag har tillräckligt. " Jag lade till några av mina pengar till hans utan att han såg och vi började räkna dem. Det var nog för dockan och även en del extra pengar. Den lille pojken sa:

-"Tack Gud för att du gav mig pengar!" Sedan tittade han på mig och tillade: -"Jag bad Gud igår kväll innan jag somnade att se till att jag hade tillräckligt med pengar för att köpa denna docka, så att mamma kunde ge det till min syster.

Han hörde mig!'' 'Jag ville också ha tillräckligt med pengar för att köpa en vit ros till min mamma, men jag vågade inte be Gud om för mycket. Men han gav mig tillräckligt för att köpa dockan och en vit ros.

"Min mamma älskar vita rosor. " Några minuter senare återvände den gamla damen och jag stod kvar med min korg. Jag avslutade min shopping i en helt annan sinnesstämning från när jag började.

Jag kunde inte få den lille pojken ut ur mitt sinne. Då kom jag ihåg en lokal tidningsartikel för två dagar sedan, som nämnt en berusad man i en lastbil som kört in i en bil med en ung kvinna och en liten flicka.

Den lilla flickan dog direkt och läget för mamman var kritiskt. Familjen var tvungen att besluta om att stänga av den livsuppehållande maskinen eftersom den unga kvinnan inte skulle kunna återhämta sig från koman.

Var det familjen till den lilla pojken?

Två dagar efter mötet med den lilla pojken läste jag i tidningen att den unga kvinnan hade gått bort.

Jag kunde inte hejda mig själv så jag köpte ett gäng av vita rosor och jag åkte till minnesplatsen för den unga kvinnan där människor kunde ta farväl innan hennes begravning.

Hon var där, i kistan och höll en vacker vit ros i handen med bilden av den lilla pojken och dockan placerad över henne s bröst.

Jag lämnade platsen, tårögd,med känslan av att mitt liv hade förändrats för alltid.

Den kärlek som den lilla pojken hade för sin mor och hans syster är fortfarande till denna dag svårt att föreställa sig och på bråkdelen av en sekund hade en rattfyllerist tagit allt detta ifrån honom.    

 

20110927

Historien handlar om en mamma som för en tid sedan skällde på sin 5 åriga dotter för att hon slösade på en rulle med dyrt guldfärgat omslagspapper.

Pengar var det ont om och hon blev ännu mer upprörd när hon såg att dottern använde pappret att dekorera en ask som hon placerade under julgranen.

Hursomhelst, den lilla flickan gav present asken till sin mamma nästa morgon och sade, 'Den är till dig, Mamma'  

Mamman blev generad för hennes tidigare ilska mot flickan, men hennes ilska blossade upp igen när hon öppnade present asken och såg att den var tom.

Hon sa till sin dotter, med harmfull röst 
'Vet du inte unga dam, att när du ger bort en present är det meningen att det skall vara något i paketet?

Hon hade tårar i sina ögon och sa, 'Men, Mamma, den är inte tom! Jag blåste kyssar i den tills den blev full.'

Mamman blev förkrossad. Hon föll på knä och slog armarna om sin dotter och bad henne om förlåtelse för betänksamma ilska.

En kort tid senare tog en olycka dotterns liv, och det sägs att mamman behöll den gyllene asken bredvid sängen för resten av hennes liv.

När hon helst kände sig nere eller mötte svårigheter öppnade hon asken och tog ut en inbillad kyss och mindes kärleken från barnet som hade lagt kyssarna däri.

En verkligt underbar känsla, denna gåva till oss är en ask full med ovillkorlig kärlek och kyssar från våra barn, familjen, vännerna. Det finns inget mer värdefullare än detta.

20110927

En vän skrev..........

Att förlora sin Kraft är som att genomgå  

"Sju dvärgarnas stadie":


Först blir man TRÖTTER...
sen blir man BLYGER - orkar inte träffa människor...
sen blir man BUTTER - ledsen och dämpad...
sen blir man TOKER - står inte ut och tror man blivit tokig...

sen blir man PROSIT - immunförsvaret har sänkts...
sen blir man KLOKER - omvärderar livet...


och slutligen blir man GLADER - blir stark...
vågar säga nej och känner glädje!" ?

20110917

Nemas Problemas

AD Bildelar

Mässa

Sparbankshallen

Han fick böja på benen, lång man var det!!!!  liten bild blev det!!!

Fettuppropet 110913

Kostråden om lite fett i maten kan ha bidragit till fetma-och diabetesepidemin i världen.

Livsmedelverkets råd om att äta mindre fett har fått oss svenskar att kraftig minska konsumtionen av smör och standardmjölk. Samtidigt lägger vi allt mer ris och pasta på tallriken. Just sådana kostförändringar kan ha bidragit till vår fetma, menar en amerikansk framstående kostforskare.

- Här i USA har konsumtionen av kolhydrater, speciellt snabba kolhydrater och socker ökat ordentligt i befolkningen. Det sammanfaller med en dramatisk ökning i antalet fall av fetma och typ 2-diabetes (även kallat åldersdiabetes). Jag tror att kampanjen för en lågfettskost, rik på kolhydrater, har slagit tillbaka och att den kan ha bidragit till fetma- och diabetesepidemin i USA, säger Frank Hu, professor i nutrition och epidemiologi vid Harvard Schoolof Public Health i USA.

Vetenskapens värld granskar på måndag den 12 september de kostråd som vården länge har förespråkat för typ 2-diabetiker. Råden som de har fått - att äta lite fett och mycket kolhydrater - vilar på en bräcklig vetenskaplig grund, visar Vetenskapens värld. Många diabetiker vittnar också om att sjukvårdens kostråd inte hjälper dem.

Rädslan för mättat fett
Forskarvärlden fick på allvar upp ögonen för det mättade fettet när en amerikansk forskare började undersöka sambandet mellan kosten och risken att dö i hjärtinfarkt i sju olika länder, bland annat Finland, Grekland, USA och Japan. Under mitten av 1960-talet fann han att i länder där invånarna åt mycket mättat fett, som i USA och Finland, var risken att dö i hjärtsjukdom högre.

Samtidigt visade andra vetenskapliga studier att mycket smör och grädde i maten verkade öka halten av det onda kolesterolet. Eftersom kolesterol är en av komponenterna i blodproppar, drog forskarna den logiska slutsatsen att mättat fett slammar igen blodkärlen.

I västvärlden ledde detta till stora kampanjer där myndigheter som svenska Livsmedelsverket varnade för det mättade fettet. Eftersom fett dessutom är kaloririkt gav myndigheterna rådet att max 30 procent av vårt energiintag skulle vara fett, och max 10 procent fick vara mättat fett.


Bräcklig vetenskaplig grund
Sedan lågfettskosten spreds över världen har forskare satsat mycket pengar på att bekräfta det mättade fettets farlighet. Men egentligen utan framgång. 2009 gjorde Världshälsoorganisationen, WHO en genomgång av forskningen på området och hittade då inget samband mellan mängden mättat fett i kosten och hjärtsjukdom. Den amerikanska studien från 1960 höll för dålig kvalité för att räknas i genomgången.

I Vetenskapens värld på måndag får vi följa en grupp typ 2- diabetiker på matlagningskurs där de får lära sig att skära ner på kolhydrater i kosten. För att lyckas med det och för att bli mätta lär de sig att blanda in mycket fett i maten. När de blir sugna på sötsaker uppmanas de att äta en sked bregott.

Många ryggar tillbaka för det rådet eftersom läkare har sagt att fett är speciellt farligt för just typ 2-diabetiker. Åldersdiabetiker löper extra stor risk att avlida i hjärtinfarkt och bör därför, har man resonerat, vara extra försiktiga med mättat fett.

Men färska forskningsstudier visar att socker och vitt mjöl sannolikt är värre för hjärtat än mättat fett. Ett exempel är en dansk studie från 2010 där de som åt mer snabba kolhydrater och mindre mättat fett ökade sin risk för hjärtinfarkt med 33 procent. Den och andra studier tyder på att det är mer hälsosamt att äta bregott än godis.


Valnöten bästa valet 110913

Läste på SVt.se 

Intressant om nötter

Valnöten bästa valet

Nötter är nyttiga, precis som det mesta som moder jord ger oss. Rikedomen de bär på i form av de eftertraktade antioxidanterna är stora. Nu vet vi vilken av de små hårda juvelerna som är mest förmögen.


Nötter i allmänhet innehåller en ovanligt bra kombination av olika näringsämnen. Förutom antioxidanterna innehåller de så pass höga halter av protein att de faktiskt kan ersätta kött i en vegetarisk diet. Dessutom är nötter fullpackade med vitaminer, mineraler och fibrer.

Olika nötter är laddade med olika sorters välgörare. Behöver man ett tillskott av E-vitamin är hasselnötter ett lämpligt val. Har man brist på Zink är paranöten utmärkt. Men nu gäller saken antioxidanter och här slår valnöten sina bröder på fingrarna.

Förebygger sjukdomar
Det har forskats mycket kring nötter och tidigare studier har visat att en regelbunden konsumtion av små mängder (små mängder eftersom nötter innehåller mycket fett och kalorier) av nötter eller jordnötssmör är kopplat till minskade risker för hjärtsjukdomar, vissa typer av cancer, diabetes och en rad andra sjukdomar.

Men, trots all forskning kring dessa naturens små mirakel så har ingen riktigt tagit reda på hur olika sorter skiljer sig åt när det kommer till mängden antioxidanter - förrän nu.

- Valnötter rankas efter dessa resultat över jordnötter, mandlar och alla andra nötter. En handfull valnötter innehåller nästan dubbelt så mycket antioxidanter än motsvarande mängd av de andra sorterna. Den här studien pekar på att vi bör äta mer valnötter än vi gör som en del i en hälsosam kosthållning, säger doktor Joe Vinson som står bakom analysen.

Bör köpas obehandlade
En fördel valnöten har i jämförelse med många andra nötter är att man ofta äter dem obehandlade. Doktor Vinson förklarar.

- Värmen från rostning av nötter minskar vanligtvis mängden antioxidanter. Valnötter äts oftast naturella och orostade vilket gör att man får ut det bästa och det mesta av dess näringsrika innehåll.

Torsdag 1 sept-2011

Då har veckorna gått och jag känner mig bättre och bättre.

Vi må kämpa på.

Jag är åter på jobbet.Barnen är i full gång och det är lite svajit än så länge, alla har inte landat med allt nytt,byta lokal,nya rutiner,personal m.m.

Tänker dagligen på 100årsfestenoch det gör mig glad,så många fina människor det finns i min närhet.

Vår nya flaggstång har fått bekänna färg har nu redan överskridit alla regler gällande flagga upp eller ner.Hittade detta på en sida bara läs och begrunda alla ni som är eller har blivit med flaggstång.

http://www.reklamflaggor.se/flaggregler.php

Flaggregler

Flaggningstider

1 mars - 31 oktober hissas flaggan klockan kl. 8. Under övrig del av året kl. 9. Flaggan halas vid solnedgången, se almanackan, dock senast kl 21. Detta är regler som rekommenderas, ingen lag förbjuder dig att ha flaggan hissad dygnet runt.


Flaggning vid dödsfall
Flaggan hissas på halv stång på döds- och begravningsdagen, då den först hissas i topp och omedelbart därefter halas 1/3 av stångens längd. När jordfästningen ägt rum, hissas flaggan i topp, varefter den halas antingen omedelbart eller på ovan angiven tid.

Förvaring

Vik inte ihop en våt eller fuktig flagga utan låt den först få torka. Vik flaggan så att den blå duken kommer utåt. Detta för att den gula färgen lättare fläckas och smutsas ner.


Allmänna flaggdagar

Flaggdag definieras i Svenska Akademins Ordbok som "årligen återkommande högtidsdag som firas med flaggning". Vilka dessa dagar är finns fastställda i Förordning om allmänna flaggdagar, utfärdad den 29 april 1982 (SFS 1982: 270). I Sverige har vi numera följande allmänna flaggdagar:
Nyårsdagen
28 januari: Konungens namnsdag
12 mars: Kronprinsessans namnsdag
Påskdagen
30 april: Konungens födelsedag
1 maj
Pingstdagen
6 juni: Sveriges nationaldag och Svenska Flaggans dag
Midsommardagen
14 juli: Kronprinsessans födelsedag
8 augusti: Drottningens namnsdag
Dag för val till riksdagen
(ordinarie val: tredje söndagen i september vart fjärde år)
24 oktober: FN-dagen
6 november: Gustaf Adolfsdagen
10 december: Nobeldagen
23 december: Drottningens födelsedag
Juldagen
I övrigt flaggas på högtidsdagar inom orten och familjen.


Vimpel

Denna kan vara hissad dygnet runt, dock ej samtidigt med flaggan. Vimpeln är en trevlig dekoration, som gärna kan vara hissad året runt. Använd inte korsvimpelnsom ersättning vid t ex allmänna flaggdagar.


Måndagen den 29/8-2011

Ja, då har vi haft vår 100års fest och det blev såååå kul,bra och alldeles underbart.

Alla goda vänner och familj gjorde den så minnesvärd.

Alla på festen var underbara.

Vilken tur att man har så fina människor omkring sig.

Det kommer alltid att finnas i våra hjärtan.


Vi hade dagen till ära en Trolleriunderhållare på plats hos oss.JakobStåhle var namnet

Wow och va??tusan?Näää???Hur kunde du???

Var några av ord som skallade hela kvällen.

Vid 21.00 tog hans show vid och den var inte att leka med.

Alla vrålade av skratt och beundran över hans skills på scenen.

Vilken kille.Vid 03.00 satt vi i soffan Sven och jag ,Jakob och Staffan tittade på friidrotten till ögonen föll ihop.
Tacksamheten är stor efter en sådan här dag.
Kram till alla" goa" som gjorde den här kvällen något att minnas för all tid.

Gå gärna in på fliken 100 årsfesten och titta hur kul vi hade det.
skriv gärna kommentarer.

Onsdag 24 aug 2011

Det var riktigt kul att vara på jobbet igår.Barnen är så goa och rara och det var en bra dag.Vi ändrar om lite på jobbet ,nu kommer jag att vara med de äldre barnen på en ny avd som vi nu håller på att skapa.

Förberedelserna inför 100 års festen på lördag är i full gång ,det kommer att bli skoj det här.Liten överraskning på schemat.Har beställt stora myggfacklor på en hemsida jag hittade,Nu får vi hoppas att de skrämmer iväg de jäkla myggen.

Tur att Vakna har börjat ett gott program som gör att man blir lite på gott humör.

Har fått reda på att jag inte kan lägga upp annonser på min sida.Det var synd.


Har hittat en sida som jag har lagt upp min hemsida.

http://www.svenskasajter.com/detaljer/www.creativedesigns.se


SvenskaSajter.com är en länkkatalog för webbplatser på nätet. Katalogen är uppbyggd med hjälp av tusentals länkar som tillkommit från medlemmar samt manuell införing för allmänhetens intresse.

Katalogen är ett projekt som ständigt utvecklas och går framåt. Vårt mål är att den skall "ständigt växa" därav sloganen "Den ständigt växande länkkatalogen".

Den som har en hemsida eller blogg är välkommen att registrera den i katalogen och få mer synlighet och marknadsföring på nätet. På SvenskaSajter.com kan besökaren även finna intressanta erbjudanden samt artiklar om främst internet och webben. Vi är alltid öppna för feedback och tar tacksamt emot idér eller förslag på samarbeten. Har du något på hjärtat skriv av dig på vår kontaktsida nu!

Måndagen 22/8-2011

Idag börjar då skolan för den lille ja lille och lille han börjar ju 6:an nu.

Jag fyller 50 i år så det blir ju lite nytt för mig.

Är livet slut nu????eller börjar det nu.

Stor fest på g och mycket att förberedelser men oj vad kuligt det blir.

Försöker nu fixa till så jag får annonser på min sida men det verkar lite knivigt,men än har jag inte gett upp.

Ett minne blott